Threshold

Bert Heerink (zang), Paul Kemper (gitaar),Dick Kemper (basgitaar), Jan Mourik (drums)

Threshold is de eerste muzikale kennismaking tussen Bert Heerink en Dick Kemper, in een later stadium zullen ze samen in Vandenberg spelen. De muziekstijl van de band valt te omschrijven als melodieuze rock. Ze spelen onder meer covers van Brainbox, Led Zeppelin en Taste.

LP-opnames zijn er nooit gemaakt en een deal met een platenmaatschappij is ook nooit doorgegaan omdat Paul Kemper het standaard antwoord gebruikte dat platenmaatschappijen meestal geven aan bands: "Wij bellen u nog wel terug". Wat een belangrijke leerschool voor de band is geweest is zes weken lang optreden in Sarasani op Texel. Hier leert Threshold de fijne kneepjes van het vak en ze staan in het voorprogramma van grote bands uit die tijd zoals Livin' Blues, Earth & Fire en Hawkwind.

Livin' Blues heeft in het verleden al eens een hit gehad met LB Boogie maar speelde het nummer niet meer. Threshold speelde het nummer wél en de jongens van Livin' Blues was dit niet ontgaan. Sindsdien speelde Livin' Blues het nummer ook weer.

2018 speelt Threshold weer op festival Hootchie koe.